Höst

För ung, barnslig, ingen kompetens.. Kommer bli bra sen. Men först måste jag mogna, sen kan jag utbilda mig, sen kan jag jobba.

Troligtvis är det bara nu jag känner så här men, orkar jag hålla någon låga vid liv?

Ord

Ord är väldigt bra att ha, men de är så bristfälliga. Jag har en bokhylla full med dem, jag tittar på dem ibland då heter det att jag läser. Men ord i sig är verkligen ingenting. De är bara symboler som knyter an till nånting vi associerar med. Exempelvis ordet "vad härligt med blicketigook" säger inte det nånting alls för många, men om istället säger "vad härligt med sommarregn" så exploderar huvudet helt plötsligt av tankar, minnen, lukter, känslor, etc...

Ord är bra, men om jag måste välja så upplever jag hellre något än att ha ett ord för det. Men hur ska jag förmedla vad jag varit med om? Här sitter jag i mitt rum med doften av sommarregn som letar sig in igenom den öppna balkongdörren men om jag skulle förmedla hur det känns o.s.v. skulle det inte gå med ord. Inte ens en bild, som säger mer än tusen ord. Inte ens om du var här nu bredvid mig. För vi upplever ju alla allting helt olika. Det är lustigt att trots alla år av utveckling, alla sätt att kommunicera så brister det fortfarande på så många sätt när det gäller att förmedla känslor, intryck, upplevelser. Undrar om vi någonsin kommer dit? Det hoppas jag verkligen inte, för nu spelar det ingen roll hur mycket jag än försöker uttrycka mig. Det kommer ändå bara att finnas i mig, mitt eget, jag.

Kan man lära sig bli analfabet?


RSS 2.0