Larver

Har ni tänkt på larver? När man ser dem komma krypande över en väg med två stora fält vid sidorna. Hur långt har inte den lilla larven gått?! Häromdagen så hade jag lite tid över så jag följde efter en snigel en stund. Självklart rörde den sig inte speciellt fort men mycket snabbare än vad man tror. Men inte fort alls när jag tittade upp och såg all teräng den skulle behöva ta sig förbi! Som om inte det var nog så finns det saker och ting längs hela den här vägen som är speciellt utvecklade bara för att äta upp dem. Tänk er i en snigels vardag: allt det jag redan skrivit plus det enda under er i näringskedjan är typ gräs och bakterier, möjligtvis en maskros. Det låter inte jätteroligt,men klara det. Den har specialanpassade styrkor för att klara det. Naturen är häftig och det är jag med.

Veckan är lång

Har ni tänkt på hur många dagar det rymms på en vecka? Hur många timmar det rymms på ett dygn? Har man en sån där vecka som börjar med "Jaja, denna veckan tar snart slut" inser man det. Tänk vad skönt att saker tar slut, föreställ er annars melodifestivaler. Tänk om de aldrig tog slut... Nu blev jag för rädd för att fortsätta skriva.

Fredag

Många säger att lördag är den bästa av veckans dagar. Självklart finns det ingen dag i sig som är bättre än någon annan, men rent statistiskt tror jag att jag föredrar fredagar. Det är både skola och ledigt. En kombination jag tror på. Just idag så är det tolkämne, lunch (flygande jakob) och sen ledig.

Om någon påminner mig så kanske jag skriver lite mer sen.

Jag vill se ett meteoritnedslag... Ett litet iaf...

Insikt

Jag har kommit fram till att om man är nyfiken på vad jag har för mig på dagarna osv så är det ingen idé att läsa här. Känner inte ofta att skriva om det så då får man komma hit och kolla själv eller fråga.

Är det bara jag som stör mig på att folk kan allt? Eller folk som tror sig göra det eller bara har den atityden. Många tycker att jag kan mycket och det är väl möjligt men om det är så att jag kan mer än dig så tror jag bara att jag är mer medveten om att allt som jag inte vet. Människor är så små och så okunniga att vi knappt finns till. Ändå struttar vi omkring och vet både det ena och det andra och lär ut allt vi kan i våra skolor. Samtidigt så roas vi av hur okunniga folk var för tusen, hundra eller tio år sedan. Eller för hur okunniga vi var igår. Idag vet vi så mycket bättre ju. Idag vet vi vad som är sant... (lägg märkte till svårigheten att få in sarkasm utan tonfall och passande mimspel)

Idag har jag varit för slapp och rörig men ändå distinkt och rak så att alla förstår. Härligt! Ingenting är säkert, speciellt inte om man tecknar. Jag borde höra av mig mer till alla jag vill höra av mig till. Är ganska säker på att det är dig jag pratar om, det är ganska många jag vill höra av mig till eller ta mig tid för. Hoppas du kan trösta dig med den tanken iaf tills jag väl hör av mig. Det är väl tanken som räknas?

Kungshol

Igår åkte tolk 3 till Kungshol. Jag skulle kunna berätta massor om denna plats men orkar inte, googla själva. Vi hade det väldigt bra. Personligen känner jag mig väldigt nöjd, mätt, trött och skitnödig. Därför blir det inget längre än så här. Ska försöka återkomma.


Basta!

Nu håller jag med er som påpekat att det har legat nere med bloggandet ett tag. Men med terminen igång och regelbunden tillgång till internet så ska det bli bättring. Ni som av någon outgrundlig anledning lyckats hitta hit genom it-djungeln ar säkert läst min kära hustrus blogg medan min har varit alternativt aktiv, därför känner jag inget behov att att berätta om saker som bröllop, flytt, lajv eller annat som hon redan har skrivit om. Hon har skrivit utförligt och väl och gjort att jag kan blicka framåt och börja blogga om vad jag känner för här och nu.

Svamp är gott, jag har ätit en macka som jag varit med och plockat själv. Jag ska hitta ett periodiskt system som är lagom snyggt, stort och pedagogiskt (jag ska få lära ut lite naturkunskap). De nya eleverna på skolan är trevliga (och några av de gamla också).

Jag tycker inte om tankekartor eller mind maps eller vad ni nu vill kalla dem. Vi ska göra massor om väldigt många och olika ämnen. Detta för att det är ett väldigt praktiskt och pedagogiskt sätt att ta reda på och strukturera information. Men, i min grundskola skulle vi också göra tankekartor. Jag tyckte inte om dem då men de var obligatoriska att göra och lämna in innan det riktiga skrivandet börjad. Trots att jag ofta "glömde" (sket i) dessa och lämnade in färdiga arbeten som rättades och betygsattes märkte lärarna att tankekartan fattades och jag fick göra den ändå, efter att allt annat var klart. Jag måste komma över mitt agg mot mind maps....

RSS 2.0