Köttbulleratio

Det finns en osynlig hand i maten! Detta gör ju då direkt att man undrar, vad är den ultimata maträtten och hur ska man mäta detta? Alla är ju med på att det finns olika god mat. Vi provar att sätta in köttbullar med makaroner och ketchup på X-axeln i ett diagram.

 

Som ni ser tycker jag detta är ganska gott men inte übergott (speciellt om man är väldigt hungrig, men i de omständigheterna stiger allting åt "God". Därför fokuserar jag nu på "normalhungrig", "normal rumstemperatur", "normalutrustat kök" och "normalt lufttryck"). Men frågan är nu, hur svårt är det att göra köttbullar och makaroner med ketchup? Köttbullar tar ju en stund att rulla och det är lite knepigt att få dem runda men det är inte så svårt. Makaroner i sig är knappt matlagning och går löljigt lätt, om man utgår från att man som jag köper ketchup ska man inte ens prata om det, det är inte matlagning. Som sagt, det är ganska lätt att göra. Vi sätter in det.


Vi provar att sätta in lite fler maträtter och ser vad vi får.
1. Nudlar med den där kryddpåsen.
2. Brieost i ugnen med basilika och tomat.
3. Fläskfilé med ädelostinlägg och fransk potatisstuvning.
4. Kineiska gåsaskägg.


I ärlighetens namn har jag aldrig ätit kinesiska gåsaskägg men vad jag vet om dem så tar det över månaden att göra och involverar att låta råa ägg ligga i aska. Men det jag vet gör att jag placerat dem som ni ser ovan. Men som jag placerat dessa rätter kan man dela i diagramet i fem olika områden.


Nu ser det ganska bestämt ut men det är väldigt flytande linjer och det är också högst personligt, men grundprincipen tror jag stämmer för de flesta. Det som ska strävas efter är ju självklart de högra fälten. Det mittersta är den "flytande zonen" som skulle kunna vara allt eller bara ett fält. Om man vill lägga in fler dimensioner går det också. Jag funderar på att lägga in näring/nyttighet som en tredje dimension i detta men nu måste jag verkligen gå på toa och sen ska jag äta lite choklad innan jag går ner till stan för att träffa en go vän.

Kommentarer
Postat av: Sandra

diagram IS THE SH*T!!! ;D Massa kramar!!!

2010-04-07 @ 22:32:53
URL: http://melondoft.blogg.se/
Postat av: erica

=)

2010-05-04 @ 08:24:31
URL: http://icsiam.blogspot.com
Postat av: Niklas E

Hallå Jan-E!

Hur är läget?Jag skrev en kommentar här på din blogg för ett tag sen men jag kan inte hitta den nu ..Ang det här inägget:

hahaha, Ljuvligt med "normal rumstemperatur" och "normalt lufttryck" :D;)Ha det bra!2010-05-28 @ 11:54:52
Postat av: Jan-E

Sandra: Du har bara sett toppen på det statistiska isberget. Det finns ett hav av data som bara väntar på att struktureras...erica: =)Niklas E: Som sagt ska jag verkligen börja svara på den frågan utan att det ska behövas frågas =). Ja, det är viktigt att redogöra i vilka förhållanden man menar.

2010-08-07 @ 11:36:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0