Skräckslagen eller leksugen?

Det är fler här och annars också som undrat exakt hur man gör för att få fyr på en kompost. Som jag skrev var det inte svårt alls, jag planerade det inte ens. Det gick till som så att jag krattade och räfsade hemma, gjorde fina små högar som skulle till komposten. När jag höll på att greja så passade jag på att lunta lite (jag har förstått att långt ifrån alla i vårat avlånga land vet vad "lunta" är, att lunta är att elda upp gammalt gärs). Jag passade på att styra elden mot de små högarna (en i taget) och eldade upp de lite grann också. Av det som blev kvar var det uppenbarligen något litet glödkorn som överlevde vattenhinken och hängde med när jag slängde resten i komposten. Men detta uppdagades så fort det knackade på dörren och jag fick höra "Jo, jag tror att det brinner i den där kompostgrejen du byggde".

Jag har tänkt lite på när man leker med katter... Det är väldigt roligt att ta ett snöre eller annat och låte dem jaga det. Om det är en lekfull katt kan man ägna flera timmar åt denna aktivitet. Men hur vet vi egentligen hur vad katterna tycker? Jag vill ju tro på att de tänker "Haha, vilket skojigt snöre... Jag ska nog ta den! Hihi, jag missade för att drog undan den!" när den lika gärna skulle kunna tänka "YEAAAAHH!!! Snöret är tillbaka!! Den här gången kommer jag att dö!! Måste klösa på eller gå under!! NEEJ!! HÄR KOMMER DET IGEN!!!" Är det fel att tycka det är roligt oavsett?

Kommentarer
Postat av: Marre

Det är hel ok oavsett ^^

2010-04-28 @ 15:26:58
URL: http://arinya.blogg.se/
Postat av: Anonym

Å, jag vill också lunta! Nåt av det sämsta med att bo i ett samhälle, är att man inte helt enkelt kan sätta fyr på gammalt skräp - gräs, pinnar, löv & julgranar - utan måste KÖRA DET TILL TIPPEN! Hur jobbigt & tråkigt är inte det jämfört med eld?

2010-04-28 @ 19:49:36
URL: http://emmakaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0