Comeback! och Hälsa del 1

Jag förstår att ni har suktat, att ni har längtat. Men nu kan jag med glädje i fingarna berätta för er... Jan-Erik skriver igen...

Ja, nu till substansen som utlovades i förra inlägget. Uppenbraligen hade jag rätt i att jag troligvis inte har "outat" mitt beslut att avsluta studerna på skolan jag gått på i tre år. Istället har jag sökt och kommit in på Pedagogik A på Umeå univesitet där jag ska studera ifrån på halvfart under ett år nu (det är distanskurs så ni som bor uppemåt Umeå behöver inte oroa er). Det är sant och jag hoppas att det kommer något bra av detta. Personligen kan jag ju säga att mår mycket bra över detta och känner mig faktiskt riktigt fridfull över att inte behöva gå tillbaka till min gamla skola. Självklart kommer jag sakna människor som finns där, men skolan i sig...?

Men nu till något spännande istället. Alternativmedecin och helande!! Yeay! Det finns tre anledningar att jag vill skriva om det här:

1. Min fru suckar så tungt när jag säger saker om detta (tyngre än vanligt) och jag vill inte vara en börda för stackaren.
2. Har nyss gjort en del research utifrån en bok jag fick i början på sommaren och efter att en snubbe som heter Benny Hinn varit i Sverige.
3. Det finns så mycket som jag vill berätta för alla som kan komma i kontakt med dessa behandlingar som jag tycker att alla har rätt att veta (jag vill INTE skriva någon på näsan på något sätt utan bara informera hur det ligger till utifrån den forskning och den data som finns idag).

Ifall det är någon som vill kommentera vad jag skriver eller säger så gör gärna det, från och med nu lovar jag att svara på alla kommentarer som lämnas! Det jag utgår ifrån är två sammarbeten som har till syfte att objektivt lyfta fram sanningen. Den första är en bok som heter "Salverkvick och Kvacksalveri -Alternatvimedicinen under luppen" av Simon Singh (naturvetenskaplig författare) och Edzard Ernst (professor i alternativmedicin) som är naturveteskapligt objektiva med den kliniska prövningen som grund. Den andra är en organisation som heter "Sola Scriptura" som inte är bundet till något enskillt samfund utan ett samarbete med den grundläggande åsikten att allt som är sanning vad gäller ett kristet leverne och perspektiv går att utläsas ur Bibeln. Som ett komplement till just helandebiten har jag tagit kontakt med Katolska kyrkan och ställt lite frågor efteresom de av tradition undersöker och utreder alla påstådda mirakel för att sålla bort det som inte är äkta.

Som den uppmärksamma läsaren du är har du säkert upptäckt att detta är ett ganska långt inlägg och därför tänker jag inte fortsätta mer nu. Istället kommer jag att ta upp flera olika behandlingsformer, händelser och utredningar i ett försök att närma mig någon form av sanning. Min utgångspunkt är att allt som är sant går att prövas och att enda sättet att få fram vad som är sant är att pröva det. Nästa inlägg (som kommer väldigt snart faktiskt, eftersom min förtjusande hustru fått tillåtelse att "få" mig att skriva snart igen) kommer att prata om hur man kan veta vad som stämmer och inte. Vem bestämmer det? Sedan olika behandllingar såsom akupunktur, därefter homeopati och senare kiroprakti för att komma in på ämnen som Gudomligt helande och kvacksalvare som Benny Hinn. Leta efter inlägg med "Hälsa" i så hittar du. Vi hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0