Toalettpapperssvar

Jag har äntligen fått svar på mitt mail om toappper. Tyvärr innehöl det inte alls de svaren jag hopades på men det gav ändå en inblick i vilken komplicerad uppgift man har som toalettpappersproducent. För att underlätta och inte tappa bort er i mina förklaringar i vad som stod i mailet så lägger jag det här nedanför. Mitt mail som personen i fråga svarar på är  tyvärr borta men jag skrev först ett tack till de för att de tillhandahåller pappret, som utan vars hjälp mina relationer hade varit färre och min personliga hygien värre. Efter detta förklarade jag dilemmat och frågade vad de gjorde åt detta i sina produktutvecklingar. Till sist bad jag om handfasta tips om hur man ska gå till väga i framtiden för bästa möjliga torkningsprestation.


Hej Jan-Erik

Tack för visat intresse av oss och våra produkter!

Jag håller med dig om att mycket har förbättrats i och med introduktionen av toalettpapper. Det är svårt att tänka sig att det inte var alls särskilt länge sedan en majoritet av befolkningen använde tidningspapper till att torka sig med.


Det ställs dock många krav på funktionaliteten av ett toalettpapper och många av dessa krav står i motsatsförhållande till varandra. Ett papper ska ha en viss mjukhet vare sig det är gjort av returfiber (Serla) eller nyfiber (Lambi). Det ska dessutom ha en viss våtstyrka (så att det ej smular eller går sönder när man torkar sig) samtidigt som det måste ha en relativt snabb upplösningsförmåga så att det inte täpper igen våra avlopp.


Vi arbetar ständigt med produktutveckling för att få fram produkter som är bäst lämpade för dessa motstridiga kriterier och för att få fram produkter som både har önskvärd styrka, men även mjukhet.


Tyvärr har jag inte något allmängiltigt bra råd till hur du ska gå tillväga för att helt undvika pappersrester och vilken produkt som är allra bäst lämpad. Vill man göra som fransmännen så finns det Bidé och vill man ha ett billigare alternativ så finns det tvättlappar särskilt avsedda för toalettbesök att använda när man torkat klart.


Återigen tack för dina åsikter som framförts till produktansvarig


Kommentarer
Postat av: E-K

:D

:'D

:DD

2010-08-12 @ 20:37:14
URL: http://emmakaka.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hahaha.....Underbart!! Pöss Faster U

2010-08-13 @ 13:42:26
Postat av: erica

jag gillar ditt engagemang i frågan =)

2010-08-13 @ 13:59:30
URL: http://icsiam.blogspot.com
Postat av: Jan-E

Hoppas ni får nytta av informationen. Om det är något ni själva undrar så är det bara att skicka mail. Folk svarar faktiskt =)

2010-08-13 @ 19:53:46
Postat av: Daniel J

Vem skickade du till? Inte till ett bolag väl? eftersom de svarar lambi och serla :O

2010-08-16 @ 19:22:06
Postat av: Jan-E

Jag skickade både till Lambi och Serla, tror att de måste ha ett samarbete eller något med tanke på svaret. Kan det måhända vara en toapapperskartell i Sverige?

2010-09-25 @ 09:48:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0