Tacksamhet

Jag tror innerligt att tacksamhet är något av det viktigaste man kan ha. Om det finns något som bortkastad tid tror jag det är tid utan tacksamhet. Det finns alltid något att vara tacksam för, det måste inte vara "Tack för att det är strålande solsken!", "Tack för att jag fick en stor lön!" eller "Tack för att de ska göra Assassins Creed 3!". Jag strävar efter att se allting jag har att vara tacksam för, jag påstår inte att jag är speciellt bra på det alls men jag försöker. Här följer en lista på saker jag är tacksam för:
 • Jag har en säng och, kuddar OCH ett täcke.
 • Jag har en fru och bästa vän här.
 • Alla människor jag får möjlighet att ha en relation till och som får betyda så mycket för mig bara genom att finnas.
 • Att det finns ord som "Unnunullium" som är jätteroliga att säga.
 • Jag är frisk, jag har aldrig haft strörre problem med min hälsa.
 • Den där videon på nätet med en pingvin som fäller en annan.
 • All fantastisk litteratur, film och tv-serier.
 • Att jag har tillgång till nästan vad jag vill!
 • Att jag har en familj som jag vet alltid finns där och alltid har funnits för mig.
 • Jag har skor som inte läcker in slask och smältvatten.
 • Jag har någonstans att bo som inte bara är ett rum med ett tak utan en underbar liten gård.
 • Min fantasi.
 • Min mobiltelefon som gör det möjligt att kontakta vem som helst och att alla som vill prata med mig har den möjligheten.
 • Mulet väder.
 • Små smältvattenbäckar.
 • Iskristaller.
 • Ost.
 • Jag får äta GOD mat och inte bar bukfylla.
 • Det lilla elementet på toa.
 • Möjligheten att skriva på dator så att folk ser vad jag skriver.
 • En navel att pilla i.
Med detta vill jag inte peka på allting jag har som är så jättebra utan istället uppmuntra alla att försöka se vad ni har runtomkring er. Titta er omkring hemma, jobbet eller skolan. Tänk om de som finns där var borta i morgon. Tänk om det bara fanns soligt väder eller regn. Tänk om man inte hade en navel, vad tomt det skulle se ut. Allting som man tar för givet. Ingenting är självklart, allting betyder något. Säg till någon du har en possitiv känsla för att du har den, du ångrar aldrig att du inte sa "du är dum i huvet" men du ångrar att du inte sa "jag är så glad att du finns..."

Stressad och uttråkad

Ännu en gång känner jag två ganska motsatta känslor samtidigt och väljer att kompromissa genom att titta i kors på något framför mig. Vad det är jag tittar på vet jag inte, det är för suddigt men jag är ganska säker på att det är rakt fram. Dessutom är jag jättetörstig men upplever samma dilemma som när man är sjuk eller väldigt trött och ligger i sängen (eller måste kissa och är på LAN). Det är väl ganska bra för mig att veta men jag kan inte för mitt liv förstå varför ni läser detta? Kära nån, jag skriver om att jag är törstig? Hur intressant är det?! Varför gör ni inget vettigare med era liv? Varför gör inte jag det? Jag sitter och skriver om att jag är törstig på min blogg och skäller på er för att ni läser det... Nu skriver jag om vad jag skriver om... Wow, metablogg... Se, nu blev det sådär nästan oumbärligt ointressant igen!

Jag ber om ursäkt för tidigare stycke och har för er allas skull sparkat mig. Skit träffade mellan smalbenet och vadmuskeln... Aj... Tänk inte på det, tänk på något annat.

Är det inte härligt med snö som smälter? Dripp, dropp, dripp dropp. Jag tog med mig lite snö hemifrån imorse till skolan för att se den smälta. Tyvärr gjorde den inte det på den tiden så jag fick lägga ifrån mig den utanför skoléntren och nu hittar jag den inte... Vilken skitdag. Jaja, jag kan ju berätta något intressant. Världens 22:e högsta träd heter Adam och är en redwood. Visst har jag den bästa blogg ni någonsin läst?

Kapten Kolja!

Denna förolämpningarnas mästare, denna gigant bland belgiska sjömän, denna härliga galosch! Som alla vet som gör en översättning till något annat indoeuropeiskt språk är det självklart den legendariska Kapten Haddock jag talar om! Jag delar inte många av Haddocks livstilsval och åsikter men vem kan stå emot att känna sig förolämpad och innerligt glad vid utbrott som "Krabbsaltade tångräkor!!!", "Apsvansade analfabeter!!!", "Sakramentskade sumprunkare!!!" och den klassiska "Bomber och granater!!!". Tänk vad underbar denna världen skulle vara ifall alla använde lite fantasi och kreativitet när de förolämpade varandra. En riktigt bra förolämpning ska göra att man drar lite på mungipan...

Prata i sömnen

Mig veteligen har jag aldrig pratat i sömne. Jag låter, snarkar och gnisslar ibland. Min fru däremot kan låta på andra sätt. Hon snarkar ibland precis som mig själv och säkerligen väldigt många men hon kan också gny och fnissa. Det senare blir man nästan lite paranoid av om hon har lagt sig först och jag är uppe en stund till.

Scenario:
Jan-E, grejar med vad han nu gör sent på kvällar. Ett ljud hörs från sängen.
"Hihihihi..."
"Sa du något gumman?" Frågar Jan-Erik
"...zz...zz..."
Jan-Erik antar att han inbillar sig och fortsätter med sitt.
"Hihihihi..."

Marre säger sig inte ha något minne av detta alls så min ända slutsatts är att hon finner mig underhållande även om jag inte gör något speciellt och hon är medvetslös.


Men jag har nu hört om en som är värre/bättre. En man från England som heter Adam vars fru lägger upp vad hennes man säger på sig blogg och även spelar in det ibland. För att använda Adams egna ord: "Cuff him! Arrest him! I don't care, that manatee is going down!" eller "I can't control the kittens. To many whiskers! To many whiskers!"

http://sleeptalkinman.blogspot.com/

RSS 2.0