Jag har plats nummer fem i kön. Ska ringa till Destination Gotland och fråga om de vill att vi betalar för vår resa dit eller inte. Man hoppas ju på ett nej men man kan ju fråga iallafall. Åh, från nummer fem till ett . Wow! Ska se vad de säger... Ja, de ville ha betalt. De erbjöd sig till till och med att skicka en faktura. Det ska bli roligt, har aldrig varit på Gotland.

I helgen var det medeltidsmarknad här i Leksand. För er som inte var där kan jag säga att ni verkligen missade något. Det är skönt att få vara i stämningen. Där alla trivs bara med att vara där och ifall man skulle stämma upp i "Med mjöd i kroppen kan jag allt..." eller "Här sitter vi vid brasans glöd..." så stämmer alla in och sjunger medan någon greppar sin fiol och någon annan tar sin luta. När man kan lära sig så mycket om hantverk att det kliar i fingrarna bara man tänker ordet "läder". Kvällarna när man tränger runt elden och pratar och lyssnar till historier och sånger. Det luktar rök och mat, man hör barn som skrattar och skriker till, smedjor som slår på sina städ, pipor och stårkar en bit bort, en häst som gnäggar för att leker. Då är det gott att leva...

Larp

Förra veckan var hektisk och full med saker att göra, kände att det skulle vara skönt att avsluta veckan med ett lajv. Tyvär var det inte mycket till vila med det var roligt ändå. Zaardras är ett väldigt sympatiskt folkslag må jag säga skulle gärna vilja spela som en av dem igen. Olyckligtvis förstod inte min karaktär hur sympatiska de är men han ska nog komma på bättre tankar. Men nu ligger det bakom oss och det är bara att blicka framåt! Veckan är knökfull igen och förhoppningsvis kommer jag få några timmar ledigt någon eftermiddag. Till helgen blir det lan på skolan (ifall ni är sugna på att komma, skicka ett mail) nästa vecka är det Medeltidsmarknad här i Leksand med riddarspåret för barn, också det varmt rekomenderad! Med andra ord kommer jag att få jobba häcken av mig de närmsta två veckorna (det är ju underförstått att jag går i skolan och har en hel del där plus studentkår och festgrupp). Hoppas att vi ses någon av kommande helger iallafall!

Motvind

Ibland förundras jag över min egen dumhet. Eftersom det är vår nu cyklar jag en del och när man cyklar kan man ibland känna motvind, det gör iallafall jag. Titt som tätt när jag cyklar där så tänker jag "Huh, oj vad mycket motvind det är här. Så här fort cyklar inte jag..." Det första jag gör då är att titta på buskar och träd för att se om det blåser i dem. Om jag fortfarande känner mig osäker brukar jag sakta ner (för att detta är mycket viktigare än att komma fram i tid) och ofta hinner jag stanna helt innan jag kan bekräfta med största säkerhet "Ja, det är motvind!" Visst är det skönt att få bevisat för sig själv att man hade rätt?

Sen ska man börja cykla igen i stark motvind...

Helt lysande!

Igår teckentolkade jag och Emma i Planetariet på Framtidsmuseet i Borlänge. Riktigt roligt! Kan varmt rekomendera ett besök där! Roliga utställningar, bra upplägg och jättetrevlig personal. Om ni vill läsa vad som skrevs om det är det bara att klicka på länken nedan. (Emma syns inte på bild i artikeln men hon har dragit ett stort lass hon också plus att det står att vi är teckenspråkstolkar, detta stämmer inte alls)

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article642361.ece


Underligheter

Jag tror att jag har slutat reagera när det händer skumma grejor runtom mig. Det är nästan som om jag har vant mig vid det och det känns väl ganska bra det. Förvänta dig det oförväntade och du blir aldrig förvånad. Exempelvis idag så var jag och Emma och tolkade våran guidning i projektet vi haft ett tag nu. Efteråt stack vi till rusta för att köpa lite skrot. Det var ganska tomt i butiken och när vi gick där i godan ro och småpratade lite om hur det hade gått och var på väg till kassan såg vi att det stod en kvinna i 50-årsåldern vid kassan och pratade med kassörskan. De såg ut att vara vänner och det är väl inget konstogt med det? Nä, det som fångade min blick var nog att kvinnans byxor inte satt de brukar göra när byxor sitter bäst. De var nere vid fotknölarna. När hon såg att vi kom tittade på oss och log och sa något i stil med att "Den här bjuder jag på". Fortfarande inte riktigt säker om jag ska vara tacksam för detta eller inte men det kanske är så man hälsar i Borlänge. Vad vet jag. Hon verkade trevlig iallafall.

Förföring via msn

Jag tror jag har blivit addad som det heter av ett program som troligtvis försöker få mig att göra saker som kanske inte var min idé från början. Programet är troligtvis strukturerat att reagera på vissa nyckelord i det jag skriver. Det blir lätt lite opersonligt att chatta då men det var lite kul. Vad tror ni? Kan det vara ett program eller en riktig person?

MarlanaSiegfriedibbvd@hotmail.com säger:
What color Panties do you think i should wear? i might have you favorite color here somewhere...

Jan-E "War.. war never changes.." säger:
youre mother was a hamster and youre father smelled of elderberries

MarlanaSiegfriedibbvd@hotmail.com säger:
Your such a good boy, i'm gonna show you what good boys deserve.. you can tell me to do anything you want me too!

Jan-E "War.. war never changes.." säger:
are you a witch, can I burn you?

MarlanaSiegfriedibbvd@hotmail.com säger:
Ok let me know when you get in so I can invite you directly to my cam, you should get some minutes from my cam site so you can spend time with me sexy!!!

Jan-E "War.. war never changes.." säger:
a duck!!!

Svar på påstående

Vad ska man svara på vissa tilltal? Jag känner mig ofta lite vilsen och brukar höfta med ett "tack", chansa aldrig någonsin på "ja" eller "nej" folk gillar nästan aldrig detta. Men man vet ju inte riktigt om det är en komplimang, en pik, information personen i fråga vill att man ska begrunda osv... Vad ska man exempelvis svara på följande fraser?

"Den här pennan är riktigt kass!"

"Vilket långt hår du har"

"Jag trodde inte man fick va så ful"

"Nu ska jag kissa"

"Du står i vägen"

"Jag ska bara kolla en sak"

"Jag känner mig lite svullen idag"

Ingen av dessa skulle passa med svaret "nej". Flera är livsfarliga eller lite för spydiga med ett "ja". Ett svar taget ur luften helt som "Nürnberg" tar effektivt död på vilken stämmning som helst (kan vara både possitivt och negativt men kräver att man hinner läsa av den). Ett tack är det som antingen fungerar eller faller platt men hellre att falla platt ibland än att råka ge fel svar.

(Det kan också vara värt att vara tyst ibland, det är svårare att säga fel då)

RSS 2.0