Back to the basics

Vad vet du? Kan du någonting? Vad är att kunna något? Håller just nu på med en kurs från Umeå som ställer just dem frågorna. Skitspännande! Jag har just nu för mycket tankar i huvudet vad gäller rationalism, materialism, idealism, empirism, etc... Så det tänker jag inte utsätta er för kära läsare. Istället har jag något riktigt spännande att visa som jag tycker kan vara riktigt roligt att veta plus nyttigt för egot när man tror sig veta så mycket. Beskåda följande bevis:

 Nu sitter ni där och tänker "..." eller hur? Det är lugnt, jag också. Men vad 17 är detta då? Jo, det är ett bevis, skrivet med symbolisk logik av en man som hette Bertrand Russel runt år 1912. Då han och några medarbetare skrev ett matematisk verk för att grundlägga vad matematik är. Verket hette Principia Mathematica (vilket inte ska misstas för Isaac Newtons verk som brukar kallas samma sak men som heter Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica). Vad är då grunden för matematik? Var härstammar allt ifrån? Jo, det tror jag att alla kan. "1+1=2".
Det är det Lord Russel bevisade för snart 100 år sedan, att 1+1=2.  Är det inte helt otroligt att allting som gjordes innan dess basserades på icke bevisade fastslagna teorier? Allmänt vedertagna men fortfarande aldrig bevisade fakta? Galileo Galilei, Isaac Newton, Phytagoras, alla baserade sig på något som inte bevisades förrän 1912 för att alla tog det för självklart. Vad tar vi för självklart som kan visa sig vara fel om 100 år?


Onaturligt med tröjor

Jag får väldigt mycket ludd som samlas i min navel. Efter att ha kontrollerat andras navlar och frågat navlarnas ägare börjar jag tro att det är ovanligt mycket ludd som samlas. Är det naturligt? Som tur är tömmer jag min navel på ludd regelbundet för att det inte ska bli för mycket. Vad som händer om jag inte tömmer den? Bra fråga, jag ska försöka ta reda på det... Iallafall vad är det som är så speciellt med min navel? Tyvärr sitter jag på jobbet nu utan en kamera så jag kan inte visa men den är ganska långsmal. ungefär som ett insjunket streck. Om det är någon därute i vårt avlånga land som har samma upplevelse kanske vi kan jämföra för att komma fram till om det är navelform eller annat som spelar roll i "luddomfång". Varför jag tror det har med navelform att göra? Bra fråga! Man ska alltid ifrågasätta ny teser! Jag vet att den lilla forskning som gjorts på området har visat att olika material ger olika mycket ludd i naveln, exempelvis ger ett frottébadlakan mycket mer ludd än en bommulls t-shirt. Men jag har en person som lever i samma hemmamiljö med samma med samma damm, som använder samma handdukar, använder ungefär samma material i kläderna men har iallafall en sak som skiljer sig markant. Navelformen...

Då kommer ju den naturliga följdfrågan. Är det på något sätt farligt att bryta mot min kropps naturliga utformning? Löper jag en risk på något sätt? Kan min navel svälla om jag inte ständigt tömmer den? Kan den svälla innåt och få mitt tarmpaket att tryckas ihop och klugga igen så att jag dör av förstoppning av mat eller blodomloppet? Är det onaturligt att ta på sig tröjor, torka sig med handdukar? Ska man för en sundare kropp låta bli allt det här och klippa hål i kläderna? Eller fryser man naveln av sig då? Livet är fullt av ansvar, faror och frågor. Jaja, medan jag funderar ska jag gå till en lektion nu och forma Sveriges framtid!

Marina däggdjur

Ja, vad ska man säga? Allting är ju redan sagt liksom... Hur kunde alliansen missa att få majoritet? Varför fick SD bara 5,7%? Nä, jag skojade bara, vad trodde ni egentligen? Tyvärr kan jag inte säga att jag är jätteförvånad över att SD kom in... Alliansen har iallafall sjunkt och har inte längre majoritet, sålänge de inte sammarbetar med SD (miljöpartiet kan de aldrig få över, inte så länge de för en borglig politik och har Centern med i sin allians). Men visst ska det bli spännande att se hur det går? Förra mandatperioden fick de tre små partierna i alliansen alla stryka ganska mycket på foten. Kärnkraft som Centern varit emot i åratal ska byggas ut, KD blev överkörda i frågan om samkönade äktenskap, liberala FP fick gå med på att införa FRA som inkräktar på integriteten hos människor. Moderaterna har fått regera ganska självständigt eftersom de är störst i alliansen. Jag antar att de andra partierna gått med på det eftesom de fått ministerposter och lite att säja till om. Men hur blir det när de tre minsta har krympt och moderaterna har växt?
     Kommer de fortsätta vara lika "generösa" eller kommer de passa på att utöva sin politik ännu mer? Kommer de tre andra gå med på det? Håller samarbetet? Eller spricker det och blir omval? Med minoritet i riksdagen och med en sådan obalans i det som ser ut att bli regeringen blir det ett försiktigt regerande. Alliansen i sig har inte majoritet, de behöver fler. Allt Centern och Maud har sagt om Miljöpartiet plus alla beslut de borgliga tagit som går rakt emot Miljöpartiets politik kommer de inte att gå med på ett sammarbete. Miljöpartiet är nu dessutom större än Centerpartiet och skulle isåfall kräva vice statsministerposten och Maud skulle hellre ta gift än att låta det hända. Allternativet Reinfeldt och moderaterna då har om de vill ha majoritet är att samarbeta med Vänsterpartiet (HAHAHA), Socialdemokraterna (när grisar flyger (det skulle kunna hända men kräver en hel del ansträngning)) eller Sverigedemokraterna.

Men på frågan "Kommer ni vid en eventuell minoritet sammarbeta med SD för att komma upp i majoritet i riksdagen? Ja eller nej."
Har faktiskt Reinfeldt klart och tydligt sagt "Det bästa alternativet är att rösta på något av våra fyra partier."

Hur ska det gå? Ja, det vet varken ni eller jag.

Skatt

Det må vara socialistpropaganda men är det någon som tycker att de har fel?

Bråkar du med Bamse, bråkar du med mig!


#1

Älan é en redig pôjk o har fått jobb som vakt på Härlanda fängelse. Direktörn säger te honom att han ena får vara försiktig med fångarna. De é många busar som sitter inspärrade.
-Va bara lugn direktörn, säger Älan. E de nån som bråkar åker han ut direkt!

RSS 2.0