Marina däggdjur

Ja, vad ska man säga? Allting är ju redan sagt liksom... Hur kunde alliansen missa att få majoritet? Varför fick SD bara 5,7%? Nä, jag skojade bara, vad trodde ni egentligen? Tyvärr kan jag inte säga att jag är jätteförvånad över att SD kom in... Alliansen har iallafall sjunkt och har inte längre majoritet, sålänge de inte sammarbetar med SD (miljöpartiet kan de aldrig få över, inte så länge de för en borglig politik och har Centern med i sin allians). Men visst ska det bli spännande att se hur det går? Förra mandatperioden fick de tre små partierna i alliansen alla stryka ganska mycket på foten. Kärnkraft som Centern varit emot i åratal ska byggas ut, KD blev överkörda i frågan om samkönade äktenskap, liberala FP fick gå med på att införa FRA som inkräktar på integriteten hos människor. Moderaterna har fått regera ganska självständigt eftersom de är störst i alliansen. Jag antar att de andra partierna gått med på det eftesom de fått ministerposter och lite att säja till om. Men hur blir det när de tre minsta har krympt och moderaterna har växt?
     Kommer de fortsätta vara lika "generösa" eller kommer de passa på att utöva sin politik ännu mer? Kommer de tre andra gå med på det? Håller samarbetet? Eller spricker det och blir omval? Med minoritet i riksdagen och med en sådan obalans i det som ser ut att bli regeringen blir det ett försiktigt regerande. Alliansen i sig har inte majoritet, de behöver fler. Allt Centern och Maud har sagt om Miljöpartiet plus alla beslut de borgliga tagit som går rakt emot Miljöpartiets politik kommer de inte att gå med på ett sammarbete. Miljöpartiet är nu dessutom större än Centerpartiet och skulle isåfall kräva vice statsministerposten och Maud skulle hellre ta gift än att låta det hända. Allternativet Reinfeldt och moderaterna då har om de vill ha majoritet är att samarbeta med Vänsterpartiet (HAHAHA), Socialdemokraterna (när grisar flyger (det skulle kunna hända men kräver en hel del ansträngning)) eller Sverigedemokraterna.

Men på frågan "Kommer ni vid en eventuell minoritet sammarbeta med SD för att komma upp i majoritet i riksdagen? Ja eller nej."
Har faktiskt Reinfeldt klart och tydligt sagt "Det bästa alternativet är att rösta på något av våra fyra partier."

Hur ska det gå? Ja, det vet varken ni eller jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0