Big eyes

Ser jag konstig ut idag? Alltså, så att man måste stanna och glo lite? Eller för den delen råstirra?! Varför börja ett inlägg med fyra frågor? Jo, för att jag undrar så mycket.

Imorse när jag skulle till jobbet så hoppade jag på bussen som vanligt. Det är typ beckmörkt på mornarna nu så jag tog såklart på mig en reflexväst så att busschaufören ser mig vilket gör att jag slipper slänga mig under däcken för att han ska stanna. Bussen kom, jag gick på. Chaufören tittade lite suspekt på mig men det brukar just den här chaufören göra så det reflekterade jag inte över. När bussen passerade Siljansnäs hoppade jag av för att om man åker klockan sju från Hjulbäck och ska in till Leksand måste man göra ett bussbyte.

Där stod jag, själv, och väntade. Då kom det en kille som skulle med bussen. Vi känner till varandra och hälsade med ett "god morgon" var. Inget mer med det. En tjej anlände efter någon minut. Våra blickar möttes aldrig så jag kände att det var osvenskt att hoppa in i hennes synfält för att säga hej. Nu var det bara några minuter kvar tills bussen skulle komma. Då hör jag att en bil stannar en bit bakom oss. En kvinna i röd jacka kliver ur och tar sin handväska. Hon vänder sig om, ser ut att haja till och stirrar på mig. Tyckte det såg underligt ut så jag fastnade med blicken på henne några sekunder innan jag vände mig fram. När hon kommer till busshållplatsen och ställer sig i linje med oss andra så ser jag att hon fortfarande stirrrar. Jag ler mot henne och säger "hej". Ingen reaktion. Jag söker hennes ögonkontakt och finner den ganska snabbt, nickar och vänder bort huvudet så som vi gör när ingen har något mer att säga och det blir tyst. Ingen reaktion. Hon stirrar fortfarande.

Nu kommer bussen och tur är väl det för hon har uppenbarligen utan att själv märka det tappat styrsel i käkmusklerna så nu ser hon ut som en fågelholk med två papperstallrikar på. Efter att jag stämplat på och satt mig typ i mitten av bussen ser jag att hon går på, vänder sig om och ser var jag sitter och sätter sig snabbt längst framme hos chaufören. Jag tog av mig reflexvästen på bussen och har inte fått några blickar sen dess. Undrar om det är en slump..?

Funderar på att ta en liten promenad nu på lunchen men vågar inte. Misstänker att SÄPO kommer söka upp mig idag på ett anonymt tips och fråga vad jag har för samröre med Al-Qadia...

Kommentarer
Postat av: Helena

hahahahaa. Jag dör! En fågelholk med två papptallrikar på! hahaah. Hoppas den stackars tanten aldrig behöver åka genom Gagnef när det är mörkt för här kryllar det av reflexvästar. Hon skulle nog kolavippa av den upplevelsen :D

2011-11-15 @ 21:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0