Hello Darth Apple

Idag när vi handlade på Coop här i Leksand blev jag väääldigt fundersam. Slank in på fruktavdelningen för att införskaffa lite apelsiner, funderade på några äpplen men det fanns inga som såg lockande ut. När jag vänder mig om för att gå vidare in i resten av butiken och fortsätta den lilla "shoppingtrippen" såg jag något strax över knänivå ovanför salladshuvudena. Något som först ser ut som två lådor med godispåsar. När jag väl ser vad det är kan jag faktiskt inte låta bli att le.

"Kära nån, världen är verkligen skev..."

Lådorna är något som jag tror flera har sett nu. Äppelbitar i påsar med antingen Dart Vader (men på lådan är det en bild på klonkapten CT-7567 eller möjligtvis en ARC (Advanced Recon Commando) Löjnant, bara det är en skum koppling som kan få ett eget inlägg om någon vill det) eller Hello Kitty på. Flera, däribland, min älskade fru har med rätta regerat på den väldigt underliga och hårda könsfördelningen. Det är väldigt klart att barn ska äta mer frukt men det är pojkar som ska äta frukten från blå/svarta påsar och flickor från de rosa påsarna. Men det är inte det jag tänker fokusera på nu. Jag ska heller inte fokusera på hälso- och miljöskillnaderna i att äta ett äpple som vuxit för sig själv och säljs helt (även om det är besprutat) och ett äpple som klyftats för maskin och sedan paketerats i en tätslutande plastpåse. Nej, inte ens på det enligt många osmakliga i att aktivt marknadsföra direkt gentemot barn.

En genomläsning av ett pressmedelande från "Sydgrönt" på "Jakobsson Reklam & PR" lär mig att vad syftet med dessa påsar är:
”Med vårt nya snacks vill vi erbjuda ett alternativ till vanligt godis. Vi hoppas kunna inspirera barn till att äta hälsosamt – och visa att nyttigt kan vara gott och kul!” Ted Stenshed, VD på SydGrönt

Ifall detta är syftet, hur väl stämmer det då överens med sith-kodexen? En fråga kvarstår förutsett att man vill osidåsätta gjutna, stereotypa könsroller, hälsa hos barnen som äter äpplena och morötterna, miljömedvetenheten, ideologi om barn ska äta färdigskivad frukt i plastpåsar. Den frågan är om du tycker att följande är lämpligt för dina (eventuella) barn:

Fred är en lögn
Det finns bara passion
Genom passionen får jag styrka
Genom styrkan får jag makt
Genom makten får jag seger
Genom segern kapas mina fångkedjor
Kraften ska frigöra mig

Ät våra äpplen...

 

Alternativt:

Fear leads to anger.
Anger leads to hate.
Hatred leads to power.
Power leads to victory.
Let your anger flow through you.
Your hate will make you strong.
True power is only achieved through
testing the limits of one's anger,
passing through unscathed.
Rage channeled through anger is unstoppable.
The dark side of the Force
offers unimaginable power.
The dark side is stronger than the light.
The weak deserve their fate.

Apples, they're good for you...

Någonstans får vi väl dra en gräns och varför då inte här?

Kommentarer
Postat av: m

låter lite konstigt. det här med könsroller och/eller jämlikhet. blir förvirrad men may the force be with you.......kram

2012-03-27 @ 20:04:44
Postat av: Metalpastorn

Hmmm - inser plötsligt att gossarna på the Dark Side låter som riktiga LaVey-satanister...

Dom kanske är Sithanister.

2012-08-30 @ 20:46:47
URL: http://metalpastor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0