Sillasagne of doom

Jag gjorde ett misstag som stod mig dyrt. Det finns inget jag kan säga för att ursäkta utan jag kan bara försöka förtså, förklara och gå vidare. En del av förklaringen är att jag hade varit förskyld över en vecka. En annan att jag knappt sovit på två nätter. En tredje eventuellt bidragande anledning är också Lea med sitt ganska genomträngande skrik när hennes mage är dum mot henne, man blir trött när man tillsammans försöker komma igen den där magknipen. Mitt i allt detta så "frågar" Marre:

"Vad blir det för mat nu då!?"
 
Något jag inte hade ägnat en tanke åt! För ett otränat öra kan det låta som att hon undrar vad det blir för mat när den nu lagas men i mina öron så hör jag en ganska skarp frågeställning om varför maten som borde stå på bordet nu inte gör det och varför jag inte har gjort åt det den senaste timmen. Way past deadline liksom. Den lätta panik som griper tag om mitt bröst förbikopplar rationaliseringen, det finns ingen tid för sånt nu, maten ska lagas! Det som finns i kylen är sillfiléer vi tog fram igår för tining. OH, steka sill! Vad till? Potatis såklart!
 
"Du vet att potatisen är slut va!?"
 
Noooooo!!! Jag ser en minnesbild framför mig av mina händer som rotar igenom skafferiet med kikärter, knäckebröd och andra möjligen mindre lämpade tillbehör till sill än potatis. Då ser jag mina händer ta tag i lasagneplattorna! Ja! Lasagne är gott! Men man kan ju inte ha tomatsås till sill. Vad har vi istället? Ajvar rellish!
     När jag står där och misshandlar all kullinarisk kunskap som gått i arv genom generationerna frågar min fru:
 
"Vad gör du..?"
 
När jag svarar så ser jag hennes skepsism men jag kan inte sluta, maten måste fram och efter att det den kom ut ur ungen förståd jag hur äckligt detta skulle bli. Fy.... Vad hade jag gjort...? För att lindra det tänkte jag att man kunde ha något till. Nedan följer en anteckning om hur det gick.

Med ketchup: Av någon anledning så kom ketshupens söta smak fram (innehåller socker) men sen dör den för sillasangen tar över allt. Sockersöt ketchup med sillasange = ingen förbättring.

Med senap: Nej... Ingen förbättring....

Med chilisås: Smakde mest chili men ingen förbättring.

Med Hpsås: Smakade mest Hpsås men ingen förbättring.

Med majonäs: Smakade lite majonäs men mest sillasagne, alltså ingen förbättring.

Med vitlökssillspad: Bluurrggghh!!!

 


Akta er för sillasagne....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0