Njutningens druvor

Lego är väldigt bra, speciellt om man samma dag blir matad med skalade vindruvor av sin undersköna fästmö...(Får dock tilläggas att jag själv skalade druvorna och bad henne väldigt snällt att lägga dem i munnen, men nu kan jag säga det iallafall. HA!)

"Citat"

"Ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv"
                                                                                  A. H. Weiler(Det här var intressant: www.libertas.eu)
 

Knep och bygg

Två bokstäver, två stavelser, enorm press... Hur skriver man en bra CV? Jag tror att det är så gott som omöjligt. Om man har en perfekt utförd lista på allt spännande man jobbat med och ett härligt brev som är lagom personligt och ger en bra bild. Är det vad personen som anställer letar efter? Vill de inte ha någon som inte ger ett perfekt intryck utan hellre den som ger ett mänskligt intryck? Själv är jag inte speciellt bra på att vara perfekt. Jag vet att många blir besvikna nu, men även jag har brister. Ska jag då framhäva att jag är människa med många och vissa udda intressen eller ska jag försöka dölja det och peka mer på vad jag lyckats med och vad alla exempel på internet säger?

Jaja, det löser sig. Nu till något viktigt. Igår spenderade jag väldigt lång tid med att gå igenom mitt lego. Efter att i lördags flyttat upp alla mina ägodelar till Leksand och mitt rum här så var det dags att kolla om allt var med och bara det som jag inte längre har användning för lämnats kvar (ifall någon vill ha en tjockskärm till datorn så säg till pappa innan han slänger den). Efter att projekt "Bygg-allting-efter-ritningarna-och-se-hur-mycket-som-finns-kvar" var avslutat så kunde jag helt bestört observera följande... Det fattas minnst 20 bitar!!! En ritning också dessutom! Jag är ganska nogrann med mitt lego och det sved i hjärtat att se. Drakborgen visste jag att det fattades några bitar på men jag visste vilka, men inte Res-Q svävaren. Eller gevären Qui-Gons ljussabel... Det är en sorglig syn på mitt golv.. Ifall någon därute kan sträcka ut en hjälpande hand och hjälpa min så är jag tacksam. Kan isåfall sammanställa en lista på bitar som saknas.

I övrigt så är jag som tidigare indikerat tillbaka på skolan igen efter lovet. Med en brinnande lust och längtan att få vårröja på skolan. Behöver jag säga att det brukar vara min uppgift att elda? Hehehe...

Den 3:e dimensionen+1

Nu är lovet nästan slut och det har varit ett väldigt långt lov. Började i förra veckans torsdag då jag åkte till landet och befann mig där till söndag. Vad är väl en påsk på landet? Den kan vara lugn, händelserik men alltid alldeles underbar. Jag fick eldat en del, krattat en del och grävt en del. Fick även äran och privilegiet att träffa påsktuppen och samarbeta med honom i att gömma påskägg och skriva skattjaktslappar. Det kändes verkligen skönt att få träffa alla där ute igen. Ofta säger man att släkten är värst, och det är ju absolut i allra högsta grad sant. Men jag är ju en av dem så vi är värst tillsammans.

Väl tillbaka i Borås så har det gått en hel del tid att fixa, ordna planer och organisera bröllop och flytt. Det är mycket att göra men samtidigt förvånansvärt få som hört av sig. Förstår det iofs, även om man vet så blir det att man skjuter upp det till sista dan. Frisör till Marre (och mig) kanske är fixat, köpt lite tyg, bestämt ring och ikväll ska vi kolla in köket i pingst. Det närmar sig nu... Vet inte hur många gånger jag sagt högt till både mig själv och andra "snart är jag gift och bor i ett hus" iofs så hur vi en lägenhet i ett hus mer, men det är icke desto mindre ett hus. Tufft samtidigt som det inte går att undkomma att det är många vuxenpoäng i att planera och genomföra sitt eget bröllop. (Vill också passa på att tacka vårat värdpar och vigselförrättare för ett enormt trevligt och givande samtal, och att ni finns annars också såklart!) Ifall ni undrar hur min blivande brud känner sig inför allt detta så kan ni säker läsa det på hennes sida www.arinya.blogg.se

I onsdags var en tung dag. Det var vårat avsked till Herrn. En jättefin begravning, så många fina saker som sades. Tyckte det var härligt att höra att oavsett om de som kände honom sen lite eller bara sen några månader fick samma bild av honom. Genuint, han gjorde sig aldrig till någon annan än han var. Så många människor som grät av saknad, det var tungt att se. Jag har inte gråtit så mycket på väldigt, väldigt länge men det var skönt att få släppa ut det. Att få vara med vid avskedet vid graven, se alla gå fram och säga "farväl" och "vi ses", se hans familj se hur många vänner han hade och hans pappa som knäböjde bredvid graven i bön kommer alltid finnas kvar hos mig. Men de minnena kommer alltid att sällskapas av alla mina glada minnen av honom här i livet. Det låter som en efterkonstruktion för att hedra hans minne men jag kan ärligt säga att Johan "Herrn" Nilsson var och är en stor förebild med en livsglädje jag bara kan önska att uppnå. Tack för allt du gjorde, tack för allt du var, tack för att du var med och saboterade bordet i matsalen...

Kommer alltid att sakna dig Herrn, tills vi ses igen. Som du själv sa: De som älskar varandra i Kristus ses aldrig för sista gången.

/Pusslaridimensioner


...

Det var inte meningen... Det var en olycka, han menade inte att göra det...
Vet inte hur jag ska känna...

Vår!

Idag har jag gjort två av de vårigaste saker man kan göra! Jag har sett tussilago och jag har vårfixat min cykel. Det är verkligen en härlig känsla med våren, något är på gång det börjar nu. Det är som att det kliar och man vill komma igång. Det ska bli en spännande vår och sommar, riktigt roligt! Men det ultimata vårtecknet inträffar ju i helgen. Påsk på landet. Men innan dess ska jag ta mig igenom resten av den här skolveckan. Nästan bara självstudier så det borde ändå gå ganska bra. Ska bli riktigt härligt när det är över och lovet får ta vid. Det är ofta man säger att "ja, jag/vi behöver verkligen lov nu" och det stämmer ju bra även denna gång.

Livet är inte ofta lätt. Världen är stor, vidsträckt och osanolikt komplicerat. Även i den lilla del av världen jag är del av eller känner till är enormt komplicerad. Då är det skönt att bara stå på en grusväg i vårsolen, med en liten bäck med smältvatten bredvid som porlar och bara njuta av det lilla. Det är så skönt med det lilla, det enkla... Att bara få vara...

"Citat"

Jag är väldigt förtjust i naturvetenskap och jag är väldigt förtjust i att fantisera och låta fantasinflöda. Därför känns det alltid extra roligt att höra vad en av min idoler hade att säga.


"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein


En av våra största fysiker genom tiderna är han mest känd för sin teori E=mc². Hur tänkte då han när han räknade på hur ljus beter sig? Att han red på en solstråle...

Obla-di-obla-da

Det var ett tag sen jag skrev nu, det är verkligen på tiden att jag gör det. Senaste veckan har känts som en månad. Det är på många sätt väldigt intressant att observera tiden ibland, den är konstant relativ. Två lektioner på samma längd känns ibland som det skiljer ett halvt dygn på dem. En annan tanke som slog mig idag. Många säger att det är helt underbart att få gå på toa om man är i stor nöd så att säga. Men jag har tänkt efter, att sitta därinne är inte alls den härligaste känslan i sammanhanget. Det är efteråt, när man är klar, tvättat händerna och kommer ut från toaletten. Tänk på det nästa gång.

Jag tror faktiskt att det är dags att nämna någon här i bloggen. Han har uttryck önskemål om detta så därför väljer jag att inte göra det. Hihi. (är det inte konstigt att skriva in ljud i texter egentligen? "hihi", "aargh" eller "suck" varför gör vi så?) Hoppas ändå att han nöjer med att antydas här, vi måste prata om dina kläder... "ETT, TVÅ, ETT, TVÅ, KOM IGEEEEN!!"

Tänkt att få leva i fantastiska verkligheter... Iofs skulle det inte vara så fantastiskt efter att man levt i dem. Då blir de vardag. Nä, då är det bäst att få driva iväg i egna tankar och fantisera ibland. Dinosaurier, urtid, zombies, star wars, fantasy. Att passa in dessa i sin vardag, hur skulle det se ut här ifall det fanns vilda dinosaurier precis som det finns däggdjur i våra skogar idag? Var bor drakar nuförtiden?

Märks det att jag är lite trött kanske? Jaja, jag mår bättre iallafall. Ska bli skönt med lov om en vecka...

RSS 2.0