Varandra och en hund

Jag undrar hur mycket vi egentligen ser varandra? Hur mycket lägger vi märke till människor runt omkrung oss? Vi ser ju att det är folk och att se människor helt och hållet går ju inte med våran begränsade kapacitet. Men hur mycket ser vi? Jag har ju hört mycket om människor i min närhet att de gjort så och de har sagt så, jag har även själv sett människor göra si och så och säga ditt och datt. Är jag en bra medmänniska? Hur som helst så hittade jag en kola i min väska idag som jag åt nu efter lunch! Det var väldigt gott men är jag en sämre människa som åt den istället för att se en människa som behövde den bättre och gett bort den till sagda människa?

Även om jag är en bra människa eller inte så hoppas jag att jag blir en bättre människa, både i aktiv handling och i och med att jag tänker på det. En annan sak som jag funderat på är Frankrike.

Igår var jag ute på tomten väldigt länge och grejade och fixade och till sällskap hade jag hunden Bella (jag är hunvakt denna veckan). Det var väldigt trevligt att röja lite, elda skräp, leka med Bella, fixa roliga saker och att lukta och känna vår. Men en sak tycker jag kändes lite konstigt. Vi har två grannhus som vi delar tomtgräns med och bägge dessa hushåll har också hund. Först gick den ena grannen ut och slängde sopor, stannade vid sopkärlen, stoppade händerna i fickorna och blängde på oss en stund. Eftersom vi ser varandra ibland så slängde jag iväg en vink och ett "Hej, hej!" men ingen reaktion. Efter en kort stund gick han in. Då kommer nästa granne ut från sitt hus, går vägen förbi våran gård så han ser vad vi gör, fortsätter femtio meter till innan han vänder och går hem. Är det bara jag eller är det någon som vill ha koll på mig? Beter sig grannar eller hundägare vanligtvis såhär? Storebror ser mig och han har hund...

Kommentarer
Postat av: Marre

Fy vad skumt!Förresten, du eldade inte upp den högen under trädet som vi sa att vi skulle göra ved av, va?

2010-04-13 @ 13:31:30
URL: http://arinya.blogg.se/
Postat av: Helena

Grannarna blir väl sjuka av oro när den där "konstiga vilden med långt hår" eldar på gården bredvid! haha :P Förlåt. Kunde inte låta bli. Men väldigt flummigt att inte hälsa.. ohyfsat.

2010-04-13 @ 18:02:47
Postat av: erica

de e bäst du passar dig, man ska inte underskatta grannens oförutsägbarhet... ;P

2010-05-04 @ 08:19:43
URL: http://icsiam.blogspot.com
Postat av: Jan-E

Marre: Skulle jag göra något sånt? Snälla gumman, lita på mig ;)Helena: De är nog vana att vilden med det långa håret gör konstigare saker än så i trädgården ;)erica: Du, vi kan diskutera grann-historier någon dag. Du bräcker aldrig de vi har haft.

2010-08-07 @ 11:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0