Strutshuvuden och satnistiska budskap

Jag vill klargöra en sak vad gäller strutsar. Detta ett av skapelsens mest graciösa och vackra djur har aldrig och kommer med högsta sannolikhet aldrig att stoppa sitt huvud i sanden. Missuppfattningen kan komma från att fåglarna böjer ned sina huvuden till marken och spanar längs horisonten för att se faror.

Jag har funderar en del över det här med satanistiska budskap i låttexter. De flesta har nog någon gång hört att Led Zepelins låt "Stairway to heaven" skulle ha just ett sådant här budskap. Själv har jag hört det och kan nu säga att jag hör det när låten spelas baklänges. Men jag kunde inte alls höra något åt det hållet första gången jag hörde den när jag inte visste att det skulle finnas något dolt eller hade "texten" framför mig som förklarar vad Zepelin har att säga om allas vår frestare och fiende nummer 1. Min första tanke var nog att "Jaha, det var väl väldigt dumt.". Men senare tänkte jag "Vilket vansinnigt jobb de måste ha lagt ner på detta. Att skriva en såpass stor låt och att den ska kunna spelas både framlänges och baklänges", speciellt ifall upphovsmännen inte själva skapat en egen studio (Doomed Records är ett bra namn då) som lägger ner all sin energi på fram-baklängeslåtar.

Jag kom också alldeles själv på att om man sjunger "I wanna kiss, kiss, kiss you!" och spelar man det baklänges  blir det "uoy ssik, ssik, ssik annaw I". "Uoy" låter som "joy"och "ssik, ssik, ssik" låter som 666 på engelska. Dessutom blir "annaw" låter nästan som "an naw" och "naw" betyder ju ungefär "nej" och då får vi "Glädje 666 ett nej, JA"(översatt till svenska). Ett nej mot något form av frälsning då kanske. Jag säger inte att det inte ligger något i dolda budskap men jag tror också att den letar han finner...

(För säkerhets skull vill jag nog påpeka att jag menar inget hatiskt eller satanistiskt med "I wanna kiss, kiss, kiss you". Jag är pro Jesus, go salvation...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0